Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Pastrav la cuptor cu unt si usturoi

24-Feb-2014, autor: EuCeMananc

Va sugeram o reteta poloneza de pastrav la cuptor cu unt si usturoi.

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 50g unt
  • 4 pastravi medii, curatati, cu capete
  • zeama de lamiie
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel

Preparare:

Incalziti cuptorul la 200ºC. Ungeti superficial cu ulei o tava suficient de mare incit cei patru pastravi sa stea unul linga altul. Amestecati usturoiul zdrobit cu untul.

Pastravii se spala bine, apoi se usuca cu ajutorul unor prosoape de hirtie. Se toarna zeama de lamiie inauntrul si pe pastravi, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Topiti amestecul de unt si usturoi si turnati jumatate din el peste pastravi. Puneti pestii in tava si acoperiti cu o folie de aluminiu.

Se coace 10 minute. Indepartati folia si mai coaceti inca 5-10 minute, pina cind carnea se ridica atunci cind intepati cu virful unui cutit.

Scoateti pastravii in farfurii incalzite si turnati deasupra restul de unt topit cu usturoi. Se decoreaza cu felii de lamiie si frunze de patrunjel.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,

  • Este o reteta simpla, dar numai buna pentru a gati un pastrav perfect.

  • Fan Ceașcă

    Eu sunt curios, in numele site-ului ai reusit sa scrii cu “â”, dar in reteta inca te chinuie dialectul comunist de scrii “Lamiie” ?
    De prin 93 nu se mai foloseste “î” la mijlocul cuvantului.

    • Alex

      Vai mortii tai de comunist. Omul a postat o reteta si tu de gaozar ce esti stai sa analizezi textul si corectitudinea gramaticala. Cu “modele” ca voi nu mai dam inainte …