Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

sushi

Cum sa pregatesti sushi acasa

20-Feb-2014, autor: EuCeMananc

Rulou de ton si avocado

Timp de preparare: 1 ora
Numar de portii: 1

Ingrediente:
40g ton
20g avocado
100g orez pentru sushi (cu bobul rotund)
1 foaie de alge nori
10g susan
1/2 ceasca de otet
1 lingura de ulei
1 lingura de zahar
2 lingurite de sare
1 frunza de bananier (optional)

1. Pregatirea orezului

Se alege un orez cu bobul rotund pentru ca este mai lipicios in urma fierberii, ceea ce il face potrivit pentru rulat. Orezul se spala bine, pina cand apa scursa devine limpede, apoi se pune la fiert in aproximativ 150ml de apa. Cind apa incepe sa fiarba se micsoreaza focul, se acopera oala si se fierbe 20 de minute, sau pina cind orezul absoarbe apa.

Intr-o tigaie mica punem otetul, uleiul, zaharul si sarea si amestecam la foc mediu pina se dizolva zaharul. Cind este gata turnam peste orez si amestecam.

2. Prepararea sushiului

Se acopera un servet de masa din bambus cu o folie de plastic pentru gatit. Pe jumatate din folie se asaza foaia de alge nori, peste care se pune orezul, intr-un strat uniform, apoi se imprastie deasupra susanul. Se rasuceste compozitia astfel incit foaia de alge sa fie deasupra, si se inlatura folia de pe foaie.

Se taie tonul, cam 5cm x 4mm, si se aseaza in lungul foii. Alaturi se pune avocado feliat. Rezultatul se ruleaza cu ajutorul servetului, apoi se preseaza intr-o forma relativ patrata. Se inlatura servetul si se taie ruloul rezultat in 6 felii egale dupa care se asaza feliile pe frunza de bananier. Se recomanda consumarea cu wasabi, dar in lipsa acestuia se poate incerca cu hrean.

In cazul in care nu gasiti ton, puteti folosi somon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,