Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Ce credeți că mănâncă oamenii puternici?

, autor:

Salutare dragi prieteni, eu sunt Ramona de la Eucemananc.ro (aplicația de comenzi online și livrări la domiciliu).

Le-am  făcut azi o vizită prietenilor noștri “SPARTANII” și am aflat câteva lucruri delicioase de la ei!

spartanii

Deși sunt noi pe piața din Timişoara, aproximativ 2 ani jumătate, au reușit să stârnească interesul și să fidelizeze clienții prin câteva lucruri care îi deosebesc de concurența lor.

Iată câte idei interesante am aflat de la Remus, unul dintre dezvoltatorii lanțului de restaurante Spartan:

  • De ce la Spartan carnea e așa de gustoasă?

“Pentru că avem propria noastră fabrică de carne, e mereu proaspătă și este  preparată special pe gustul clienților noștri. Mai ales, suntem singurii care preparăm și carne din vițel, purcel și berbecuț, pe lângă carnea de pui.

Este adevărat că ne-am inspirat din preparate grecești. Gyros înseamnă de fapt frigărui, dar la noi este un preparat pregătit în lipie, pe care l-am adaptat specificului românesc.” Citeste mai mult

Serveşti productivitatea la locul de muncă sau doar micul dejun şi prânzul?

, autor:

Ambele variante sunt importante, însă pe primul loc se află productivitatea!

Pentru a-ți activa productivitatea ai nevoie de energie, o alimentaţie sănătoasă şi muuultă motivaţie.

productivitatea la locul de munca

 

Vrei ca cei din jur să fie mulţumiţi de rezultatele tale? Iată câteva idei gustoase care te pot ajuta:

  1. Consumă fructe

Avocado – este bogat în grăsimi bune care ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă.

Banane – au o cantitate ridicată de potasiu, mangan, vitamina C şi fibre care stimulează activitatea cerebrală. Citeste mai mult

Ce mâncăm când suntem plecaţi în vacanţă prin lume?

, autor:

V-aţi gândit vreodată ce preparate să încercaţi când mergeţi în vacanţă, în diferite locuri ale lumii?

Pe langă obiectivele turistice ale ţării în care călătorim nu trebuie să ratăm să încercam şi bucatele tradiţionale, care reprezintă fiecare ţară în parte.

Eu am fost curioasă şi m-am interesat ce preparate specifice ar trebui să încerc din anumite ţări în care aş putea călători. Am descoperit nişte preparate delicioase pe care vreau să le împărtăşesc şi cu voi.

  • Bineînţeles voi începe cu România, unde faimoasele sărmăluţe din varză murată, garnisite cu mămăligută, trebuie neaparat gustate! Este un preparat tradiţional, pe care toţi ar trebui să îl încerce atunci când vizitează România.

maxresdefault Citeste mai mult

blog-pizza

PIZZA – o iubești! Dar știi când a apărut?

, autor:

Cu toţii savurăm pizza de câte ori avem ocazia, dar nu ştim foarte multe despre istoria ei!

Mâncăruri similare cu pizza au fost preparate incă din epoca neolitică. Studiile arată ca încă din antichitate  oamenii au încercat să adauge anumite ingrediente în prepararea pâinii pentru a-i adaugă mai multă savoare.

•      În Sardinia, arheologii francezi și italieni au descoperit un fel de pâine care  fusese coaptă în urmă cu peste 7.000 de ani. Potrivit profesorului Philippe Marinval, locuitorii insulei puneau pâinea la dospit.
•      Grecii antici au făcut o pâine plată numită Plakous, care era aromatizată cu ierburi, ceapă, usturoi.
•      În secolul 1 i.Hr., poetul latin Virgil  a făcut o referire, în poemul său, Eneida către ideea antică de pâine ca fiind o farfurie comestibilă. Citeste mai mult

DSCN1970

Tort de portocale

, autor:

Ingrediente:

6 oua,
1 varf cutit sare,
350g faina,
300ml frisca lichida,
1 portocala,
500g branza de vaci,
1 lingura esenta de portocala,
1 cana de zahar,
1 coaja rasa de la o portocala,
100 ml suc natural de portocale,
2 plicuri intaritor de frisca,
coaja confiata de la trei portocale. Citeste mai mult

DSC_3739

Cotlet de porc cu ceapă roșie

, autor:

Pregatire: 15′
Preparare: 1h si 45′
Dificultate: mica
Calorii: 248
Vin: Merlot.

Ingrediente pentru 4 persoane:

600g cotlet dezosat de porc,
3 cepe rosii,
6 cartofi,
50ml lapte,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
cimbru maruntit Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
1 frunza de dafin Kotanyi. Citeste mai mult

DSC_2734

Păstrăv la grătar cu mujdei

, autor:

În postul Craciunului sau postul Nasterii Domnului aproape in fiecare sambata si duminica e dezlegare la peste, de aceea se considera acest post drept unul usor, iar pestele e sanatos, usor si gustos, si noua ne place mult.
Reteta e usoara, cred ca oricine o poate prepara 😉

Ingrediente:

2 pastravi Ocean Fish,
piper cu lamaie rasnita Kotanyi,
sare.
Cartofi natur:
4 cartofi,
50g unt,
sare,
patrunjel proaspat.
Mujdei:
o capatana de usturoi,
un praf de sare,
1/2 ceasca apa sau zeama de carne. Citeste mai mult